Samsø Mel – direkte fra os til jer

Økologisk rug

Al Samsø Mel dyrkes på slægtsgården Kristensmindes egne marker. Samsø Mel blandes aldrig med mel fra andre producenter.

Melets kvalitet afhænger af mange faktorer. Kornsort, jordbund, sol, regn og meget mere. Det er faktisk lidt af en kunst at være en dygtig landmand og vælge det helt rigtige tidspunkt at så og høste.

Som økolog er man ekstra udfordret. Der er strenge restriktioner for, hvordan man gøder og plejer jorden og holder ukrudt væk. Morten har været økolog i 15 år og har god erfaring med at dyrke brødkorn.

Vi har eget rensningsanlæg og siloer. Når kornet høstes, bliver det renset og lagt i siloer. Tørreanlægget er avanceret og sikrer den helt rigtige tørhedsgrad og temperatur på kornet gennem hele året.

Når kornet skal males til mel, bliver det først finrenset i et renseri i silo-laden. Selv de allerfineste småfrø sorteres fra, i et forrum til mølleriet.  Alt det, som bliver renset fra, bliver brugt som opvarmning i kornfyret, som opvarmer privatboligen. Intet går til spilde.

Det helt rene korn føres ind i selve mølleriet, hvor Morten selv fremstiller melet. Fintmalet, grovmalet eller knækkede kerner. Herefter vejer han melet op og kommer det i poser, som håndsyes med en stor symaskine, i halvandet kilos poser, fire, otte og tyve kilos poser.

Vi har egen webshop og sender friskmalet mel afsted til hele Danmark en gang om ugen – eller stiller det klar til afhentning her på gården.

Med venlig hilsen

Ida Holst Kristensen & Morten Øster Kristensen